Eric Elbertsen

“Wijsheid, kennis en ervaring doorgeven en anderen ondersteunen hun eigen kracht en professionaliteit te vinden. Ik vind dat ik een geweldig vak heb.”

Door mijn werk- en levenservaring heb ik een sterk gevoel gekregen voor het motiveren en inspireren van mensen. Ik ben in staat mensen te verbinden en ze uiteindelijk te laten groeien in hun ontwikkeling. Mijn kracht is dat ik mensen zie in hun kwaliteiten, luister en daaraan acties verbind.

Ik weet vlot een sfeer van vertrouwen, veiligheid en openheid te creëren. Hierdoor komt het proces snel op gang en dat begeleid ik met compassie, met aandacht en met humor. Mijn trainingen zijn intensief en lichtvoetig tegelijk.

Mindfulness: inspiratie en ervaring

Reizend door Azië kwam ik in contact met het boeddhisme en mindfulness meditatie. Dit sprak mij zo aan dat ik een tijd in Azië ben gebleven. Een jaar lang heb ik me verdiept in mindfulness in het boeddhistische klooster Suan Mokh in Thailand en in Kopan Monastry in Nepal. Sindsdien is onder andere mindfulness de inspiratiebron voor mijn huidige werkzaamheden.

… en concreet toepasbaar

Ik heb me – met deze spirituele achtergrond- gespecialiseerd in persoonsgerichte effectiviteitstrainingen en inspirerend leiderschapstrainingen en ben daarbij altijd zoek naar een concrete en tastbare vertaling. Het geleerde moet meteen in de dagelijkse praktijk toepasbaar zijn.

Anderen over mij

Ingrid Woldendorp, teammanager adviescentrum Unive:
“Eric heeft in de training, Inspirerend Leidinggeven, duidelijk laten zien wat inspireren is. Hij weet een vertrouwelijke omgeving te creëren, waarin iedereen zich kan/mag/durft open te stellen. Op positieve wijze en met veel enthousiasme en deskundigheid moedigt hij de deelnemers aan het beste uit zichzelf te halen. Hij weet te prikkelen tot andere inzichten.”

Hans Teulings, UWV
“Eric heb ik leren kennen op de cursus emotionele intelligentie in Utrecht bij de NCOI.
De groep was fantastisch en onder leiding van Eric kwam er veel los en kregen we vele handvatten aangereikt die zeer persoonsgebonden waren.
Eric is een echt gevoelsmens en behandelt iedereen met respect en toont erg veel begrip. Een enorm goed luisterend oor en persoonlijk advies. Ik heb erg veel geleerd en heb veel baat gehad bij de training die hij gaf. ”

Co-trainers

Erasmus training werkt samen met professionele trainers, onder wie:

Ine Bimbergen – www.inebimbergen.nl